Acupunctuur

In de acupunctuur wordt gewerkt via energiebanen: meridianen. Dit zijn netwerken van banen waardoor onze energie (qì), bloed en lichaamsvloeistoffen in het lichaam wordt verspreid. Qì, bloed en lichaamsvloeistoffen dienen altijd gelijkmatig te stromen en voldoende aanwezig te zijn. De meridianen maken contact met organen en voeden en bevochtigen elk deel van ons lichaam.

Verstoringen in het lichaam beïnvloeden middels acupunctuur

Door verschillende oorzaken kunnen blokkades, overschotten of tekorten ontstaan met pijn, ongemak en ziektes als gevolg. In normale omstandigheden kan het lichaam een disbalans terug in evenwicht brengen. Bij ziekte is het lichaam niet in staat het evenwicht te herstellen. Acupunctuur kan daarbij helpen. Door het zetten van naalden beïnvloed en harmoniseer ik verstoringen in het lichaam. De naalden zijn als het ware richtingwijzers voor je lichaam om een nieuwe weg te bewandelen voor het zelfhelend vermogen van je lichaam.

Acupunctuurnaalden

De naalden zijn zeer dun en flexibel, waardoor ze over het algemeen niet als vervelend worden ervaren. Doorgaans gebruik ik 4 à 5 naalden per behandeling. Om zo effectief mogelijk te werken, zet ik zo min mogelijk naalden. Ik laat de naalden meestal 21 minuten staan. Hierbij maak ik uitsluitend gebruik van steriele wegwerpnaalden.

Scroll Up