Even voorstellen

Welkom op mijn website, fijn dat je me gevonden hebt. Mijn naam is Mayke Payens, ik ben moeder van drie kinderen en woon met hen in Nijmegen.

Voordat ik in 2014 begon aan de opleiding Chinese geneeskunde bij Qing-Bai, was ik jurist. Ik heb bij verschillende adviesbureaus gewerkt en later ook als zelfstandig ondernemer met name op het gebied van woningbouwontwikkeling.

In het jaar dat ik begon met werken, 2002, ben ik begonnen met de opleiding Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Deze opleiding in persoonlijke ontwikkeling interesseerde me zeer en ik ben gedurende mijn loopbaan opleidingen hierin blijven volgen. Uiteindelijk heb ik de master coach opleiding NLP afgerond. Daarna bleef het kriebelen me verder te ontwikkelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en coaching met als doel mensen verder te helpen in het leven.

Acupunctuur

Op dat punt in mijn leven kwam ik voor het eerst bij een acupuncturist terecht. Ik kwam bij haar vanwege migraine-klachten, maar bij onze eerste afspraak was ik net zwanger van mijn derde kindje. Zij heeft toen mijn zwangerschap en bevalling begeleid. Die waren verbazend anders, meer ontspannen en eenvoudiger, dan mijn eerste twee bevallingen.

Ook hielp zij mijn moeder met artrose en artritis. Na een aantal behandelingen verdwenen de ontstekingen en kon ze weer de dingen doen die ze zo graag doet, zoals fijn handwerk. Dat verwonderde mij zodanig dat ik het besef kreeg dat ik dit ook wilde leren en voor mij het signaal de intensieve opleiding tot acupuncturist te gaan volgen.

Chinese geneeskunde

Het werd een studieperiode van 4 jaar, waarin ik ook een jaar Tuina massage heb gestudeerd. Vervolgens ben ik gestart met het basisjaar voor Chinese geneeskunde, waarin de filosofie en principes worden geleerd. Daarna volgden 2 jaren gespecialiseerd in acupunctuur. Het was mooi tijdens de studie helemaal ondergedompeld te worden in de Chinees geneeskundige cultuur. Om de denkwijzen en filosofie eigen te maken. Te ontdekken waar Chinese geneeskunde en acupunctuur allemaal voor kan worden ingezet en tot wat voor bijzondere resultaten dat kan leiden. Te ervaren dat het ook een preventieve werking heeft.

Graag zet ik mijn enthousiasme voor dit beroep en mijn opgedane kennis in voor jouw gezondheid, zodat jij kan herstellen en je goed kan voelen!

Lieve groet, Mayke

Aangesloten bij:

Scroll Up