Electro acupunctuur

Electro acupunctuur

Electro-acupunctuur is een toevoeging aan de klassieke acupunctuur en werkt volgens dezelfde principes. Het enige verschil is dat bij electro-acupunctuur zwakstroom op de naalden wordt gezet. Via elektrostimulatie worden zachte elektrische impulsen gegeven. Dit versterkt de werking van de naalden. Hierdoor kan de verlichting van je klachten sneller gaan en dieper werken. Maar zoals altijd in de Traditionele Chinese Geneeskunde geldt ook hier dat het effect per mens kan verschillen.

Hoe werkt electro acupunctuur?

De stroom wordt met behulp van kleine klemmetjes op de naalden gezet. Deze klemmetjes zijn via een snoer verbonden met een stimulatietoestel. Afhankelijk van het effect dat de acupuncturist voor ogen heeft, wordt (afwisselend) gewerkt met hoge, midden en lage frequenties. De stroompjes op de naalden kunnen een licht kloppend of juist diep trillend gevoel veroorzaken. Via het stimulatietoestel is de sterkte van de stroom direct en makkelijk aan te passen. Belangrijk is dat de behandeling geen ongemakkelijk gevoel geeft.

Wanneer electro acupunctuur?

Omdat electro-acupuntuur niet anders werkt dan klassieke acupunctuur is het toepasbaar bij alle klachten waarvoor je naar een acupuncturist gaat. Wel wordt het vaak ingezet bij allerlei vormen van pijnklachten, bijvoorbeeld bij onderrugpijn of kniepijn.

Scroll Up