Behandeling

Als je bij mij in de praktijk komt, gaan we eerst praten over waarom je bij mij bent gekomen (je hulpvraag). Naast je hulpvraag zal ik je ook vragen stellen over eet-, drink- en leefgewoonten, ontlasting, slaappatroon, energieniveau en andere bijzonderheden die van belang zijn. Niet alleen lichamelijke klachten zijn van belang, ook het welzijn van je geest is van belang.

Werkwijze

In de Chinese geneeskunde wordt geen gebruik gemaakt van technische hulpmiddelen bij de diagnostiek. Patronen in mens en omgeving worden herkend middels de zintuigen. Ten eerste zal ik allebei je polsen voelen en vervolgens je tong bekijken. Op basis van de gestelde diagnose kom ik tot een plan van aanpak dat ik met je bespreek. Meestal start ik tijdens het eerste consult direct met de behandeling. Het eerste consult duurt normaliter ongeveer anderhalf uur.

Behandeltechnieken

De behandeling bestaat meestal uit het zetten van acupunctuurnaalden. Ik maak doorgaans gebruik van zo’n 4 à 5 naalden om met zo min mogelijk naalden zo’n effectief mogelijke behandeling te geven. Daarnaast maak ik gebruik van aanvullende behandeltechnieken zoals tuina massageguashacupping en moxa.

Ik werk vanuit het principe van de integratieve geneeskunde. Dat betekent dat ik warm voorstander ben van integratie tussen de verschillende vormen van geneeskunde: Westers en Oosters.

Waar nodig zal ik, na jouw toestemming, huisarts en andere geneeskundig specialisten actief betrekken bij de behandeling of hiernaar doorverwijzen. Om zodoende het beste resultaat te bereiken voor jou.

Met acupunctuur zijn zeer diverse klachten te behandelen. Bij indicaties kun je meer informatie vinden over klachten die met Chinese geneeskunde en acupunctuur kunnen worden behandeld.

Scroll Up