FAQ’s

Aangezien acupunctuur niet onder de reguliere geneeswijzen valt, heeft u in principe geen verwijzing nodig. Een enkele verzekering vraagt wel een verwijzing, alvorens ze tot vergoeding overgaan.

Ik hecht veel waarde aan een goede samenwerking met andere professionals in de gezondheidszorg. Indien nodig zal ik dan ook uw huisarts of andere zorgspecialist graag informeren over de behandeling die u bij mij krijgt. Dit zal ik altijd eerst met u bespreken.

Bij ernstige lichamelijke klachten is het voor uw gezondheid van belang dat u uw huisarts kenbaar maakt dat u acupunctuurbehandelingen ondergaat.

Ik hecht veel waarde aan een goede samenwerking met andere professionals in de gezondheidszorg. Indien nodig zal ik dan ook uw huisarts of andere zorgspecialist graag informeren over de behandeling die u bij mij krijgt. Dit zal ik altijd eerst met u bespreken.

De naalden die bij acupunctuur worden gebruikt zijn heel dun dus je voelt ze nauwelijks. Veel van mijn cliënten voelen alleen een klein prikje als de naald door de huid gaat.

Ik gebruik verschillende naalden die geschikt zijn voor de behandeling. De keuze van de naalden is erop gericht pijn zo veel mogelijk te voorkomen.

Aangezien de naalden de energiepunten activeren, kan dit wel een wat vreemd gevoel geven: dof, tintelend, warm of zwaar. Dit gevoel wordt door de oude Chinezen het aankomen van ‘dé qì’ genoemd en geeft aan dat de naald in contact is gekomen met de vitale energie van het lichaam.

In principe kan acupunctuur zonder grote risico’s op ongewenste bijwerkingen en neveneffecten worden toegepast. Voorwaarde hierbij is de deskundigheid en zorgvuldigheid van de acupuncturist.

Ik zie altijd toe op een goede hygiëne. Ik maak gebruik van steriel verpakte acupunctuurnaalden die ik eenmalig gebruik.

Het is mogelijk dat er tijdens een acupunctuurbehandeling een kleine bloeding ontstaat wanneer een klein haarvaatje wordt aangeprikt door de naald. Een dergelijke bloeding is in het algemeen heel snel gestelpt.

Ziektekostenverzekeraars vergoeden acupunctuur behandelingen vaak geheel of gedeeltelijk in het aanvullende pakket.
Acupunctuur wordt meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering onder alternatieve zorg en gaat dus niet van uw eigen risico af.
Ik adviseer dit na te vragen bij je ziektekostenverzekering voordat je een afspraak maakt.
Klik op de link voor het overzicht van de ziektekostenverzekeringen.

Acupunctuur is gebaseerd op de gedachte dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam.

Onze energie stroomt door ons lichaam middels meridianen. Op deze meridianen liggen acupunctuurpunten, speciale punten waarmee de energiehuishouding kan worden beïnvloed. In de acupunctuur doen we dat door het prikken van naalden. Zo zet acupunctuur het lichaam en de geest aan zichzelf te genezen. Het is een mooie therapeutische techniek voor verschillende klachten en gezondheidsproblemen.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Bij klachten handel ik conform de klachtenprocedure van de NVA. Voor nadere informatie verwijs ik u graag door naar de betreffende internetpagina van de NVA:  https://www.acupunctuur.nl/pages/klachtenprocedure.

 

 

Ook ben ik aangesloten bij de Geschilleninstantie van de Koepel Alternatieve Behandelwijzen:

Scroll Up